Historie

Om oss

OSLOS ELDSTE BAKERI

Grunnlagt av Wilhelm Bismark SamsonI 1871 blir Wilhelm Bismark Samson født, sønn av Louis Samson som kom til Norge fra Tyskland som omreisende skredder et tiår tidligere. Wilhelm Bismark ønsket å utdanne seg til baker eller brygger, men da hans far skaffet han en lærlingeplass hos Bakemester L. Rolfsen i den gangs Kristiania var valget tatt. Det ble starten på bakeriet W.B. Samson.

WBSAMSON

1894
Wilhelm Bismark Samson åpner sitt første bakeri på Egertorget, med produksjon i kjelleren. Kundene satt mens de ble ekspedert og wienerbrød ble solgt til 2-3 øre. Mye har endret seg siden den gang, men vi har fortsatt en filial i de samme lokalene.

egertorget

1911
Bakeriet vokser ut av lokalene på Egertorget og nytt produksjonslokale blir kjøpt i Gyldenløvesgate 8 på Frogner, og her holder vi til fortsatt..

Storstreiken-1920_EDIT

1923
Wilhelm Bismarks sønn Gunnar Samson er ferdig utdannet baker og konditor og starter i familiebedriften.

1920-1927
W.B. Samson vokser og nye filialer åpner på Sjøfarten, Jessenløkken og Stortorvet. I 1927 etablerer vi oss i Majorstuhuset der vi fortsatt har en filial.

1940-1945
Krig i Norge, men W.B. Samson holdt produksjonen i gang ved at folk leverte inn rasjoneringskort i bytte mot brød. Disse ble så samlet inn sentralt og levert inn til møllene i bytte mot mel.

egertorget-1939

1947
3. generasjon Per Samson starter i familiebedriften etter et par år som lærling. Pers bror Willy Bernt kommer også inn i familiebedriften som konditorlærling.

1958
Fritz Johansen og vår Volkswagen brødbil som leverte varene.

brodbil

1968
W.B. Samson står for bryllupskaken til kronprins Haralds bryllup med Sonja Haraldsen. I samme år gikk også ansatte over fra å få lønn i "lønningsposer" til lønn i bank.

Bryllupskake_v2

1977
4. generasjon Morten Samson tar fagbrev som baker og starter i familiebedriften.

1980-1990
W.B. Samson åpner en rekke filialer i Oslo & Akershus.

2007
5. generasjon Samson ved brødrene Per Christian og Carl Fredrik starter i familiebedriften. Carl Fredrik er i dag ansvarlig for filialene, mens Per Christian som har tatt fagbrev som baker er produksjonssjef.

2012
Vi åpner en filial i avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardermoen.

gardermoen_hoved

2013
Vi etablerer oss på Grünerløkka. Dette er også det første stedet der vi begynner å servere pizza, vin og øl på kveldstid.

grunerlokka_hoved

2015
Vi åpner vår minste filial i Gyldenløvesgate 6, og vår største filial på Bekkestua i Bærum.

bekkestua_hoved

2016
Vi åpner ny filial ved Sæter på Nordstrand

2019
Vi åpner ny filial på Hasle i Arcus sine gamle produksjonslokaler som nå heter Vinslottet og vi bygger om bakeriet i Gyldenløves gate 8.
Endringene kan du lese mer om her.

hva er dette? Check "Remember Me" to access your shopping cart on this computer even if you are not signed in.