OSLOS ELDSTE BAKERI

Grunnlagt av Wilhelm Bismark Samson

I 1871 blir Wilhelm Bismark Samson født, sønn av Louis Samson som kom til Norge fra Tyskland som omreisende skredder et tiår tidligere. Wilhelm Bismark ønsket å utdanne seg til baker eller brygger, men da hans far skaffet han en lærlingeplass hos Bakemester L. Rolfsen i den gangs Kristiania var valget tatt. Det ble starten på bakeriet W.B. Samson.

1894
Wilhelm Bismark Samson åpner sitt første bakeri på Egertorget, med produksjon i kjelleren. Kundene satt mens de ble ekspedert og wienerbrød ble solgt til 2-3 øre. Mye har endret seg siden den gang, men vi har fortsatt en filial i de samme lokalene.

1911
Bakeriet vokser ut av lokalene på Egertorget og nytt produksjonslokale blir kjøpt i Gyldenløvesgate 8 på Frogner, og her holder vi til fortsatt.

1923
Wilhelm Bismarks sønn Gunnar Samson er ferdig utdannet baker og konditor og starter i familiebedriften.

1920-1927
W.B. Samson vokser og nye filialer åpner på Sjøfarten, Jessenløkken og Stortorvet. I 1927 etablerer vi oss i Majorstuhuset der vi fortsatt har en filial.

1940-1945
Krig i Norge, men W.B. Samson holdt produksjonen i gang ved at folk leverte inn rasjoneringskort i bytte mot brød. Disse ble så samlet inn sentralt og levert inn til møllene i bytte mot mel.

1947
3. generasjon Per Samson starter i familiebedriften etter et par år som lærling. Pers bror Willy Bernt kommer også inn i familiebedriften som konditorlærling.

1958
Fritz Johansen og vår Volkswagen brødbil som leverte varene.

1968
W.B. Samson står for bryllupskaken til kronprins Haralds bryllup med Sonja Haraldsen. I samme år gikk også ansatte over fra å få lønn i "lønningsposer" til lønn i bank.

1977
4. generasjon Morten Samson tar fagbrev som baker og starter i familiebedriften.

1980-1990
W.B. Samson åpner en rekke filialer i Oslo & Akershus.

2007
5. generasjon Samson ved brødrene Per Christian og Carl Fredrik starter i familiebedriften. Carl Fredrik er i dag ansvarlig for filialene, mens Per Christian som har tatt fagbrev som baker er produksjonssjef. 

2012
Vi åpner en filial i avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardermoen.

2013
Vi etablerer oss på Grünerløkka. Dette er også det første stedet der vi begynner å servere pizza, vin og øl på kveldstid.

2015
Vi åpner vår minste filial i Gyldenløvesgate 6, og vår største filial på Bekkestua i Bærum.