BRØD - 2019

-29.01.2019-

Vi har bakt brød til Oslofolk i 125 år, og nå har vi gjort store endringer. Brødene slås opp for hånd, langtidsheves på kjøl og stekes i en skikkelig varm steinovn for at resultatet skal bli best mulig.

MG_7000

Som et tradisjonelt bakeri med lang historie er det ikke uten en viss engstelse vi nå har gjennomført store endringer. Hele bakeriet er revet ned og bygget opp igjen, og med tanke på at vi holder til i en gammel bygård i Gyldenløvesgate på Frogner så er det lettere sagt enn gjort. Ut med gamle ovner som har gjort seg fortjent til en pensjonisttilværelse, og inn med splitter nye steinovner. Inn kommer også nye trebenker og flere bakere. Ut med gårsdagens brød, og inn med morgendagens.

«FOR Å LAGE SKIKKELIG BRA HÅNDVERKSBRØD ER DET ET KNIPPE TING
MAN IKKE KOMMER UTENOM. MAN MÅ VÆRE BEVISST VED VALG AV RÅVARER, DEIGEN MÅ INNEHOLDE MYE VANN OG FÅ EN LANG FERMENTERINGSTID. I TILLEGG MÅ RIKTIGE TEKNIKKER BENYTTES UNDER BEHANDLINGEN AV DEIGEN OG UTFORMINGEN AV BRØDENE OG TIL SLUTT BØR BRØDET STEKES I EN SKIKKELIG VARM STEINOVN.»

Vi synes det er skikkelig stas at brød som Ingers Rugbrød, Villmark og Solbrød har vært så populære i så mange år, og er selvfølgelig enormt spente på hvordan mottagelsen på nye brød som Kikut (byggbrød), Hausmann (urkornbrød) og Gyldenløve (smørloff) vil bli. At vi er skikkelig gira og stolte over det vi nå har laget er en solid underdrivelse og vi er trygge på at dere får noen nye favoritter.

SA_Br_dplakat_Fullformat_2159x1052px