Reker fra Lyngenfjorden

Reker er ikke bare reker. Det er enorme kvalitetsforskjeller hva gjelder smak, tekstur og størrelse. Vi har et samarbeid med Lyngen Reker utenfor Tromsø og får store, saftige, håndpillede reker av den høyeste kvalitet.

(foto: lyngenreker.no)

Reker, ja sjømat generelt, er noe vi nordmenn spiser mest om sommeren, gjerne utendørs eller kanskje til og med på sjøen. Men det er på vinterstid, når havet er på sitt kaldeste at sjømaten virkelig viser seg fra sin beste side. Reker er uansett altfor godt til og kunne regnes som et sesongprodukt av den grunn, og vi har vårt rekesmørbrød tilgjengelig året rundt.

(foto: lyngenreker.no)

Vi har valgt å servere våre reker på speltbrød, rett og slett fordi det passer veldig godt sammen. Det skal ikke være noen tvil om at rekene har hovedrollen, så vi har kun litt blandet salat og vår egen aioli som støttespillere. Et klassisk smørbrød, men lagt opp med en litt mer moderne twist. Vi håper det faller i smak, både visuelt og i munn.

God lunsj!

«Når vinden står på fra nord mellom alpefjell, er det friskt å drive fiske på Lyngenfjorden. Alikevel har vi syslet med rekefangst her siden 1950. Det er fordi vi vet at det kalde og klare havet gir rekene fra Lyngen en helt unik kvalitet og smak. Så derfor kommer vi til å fortsette med akkurat det, selv om fjorden går hvit av nordavinden en gang i mellom. Fordi vi synes at disse rekene er verd bryet.»

(foto: lyngenreker.no)

«Langt mot nord, omgitt av de storslåtte og majestetiske Lyngsalpene ligger produksjonslokalene til Lyngen Reker AS. Med mer enn 60 års erfaring er vi en av Norges eldste rekeprodusenter. Bedriften har hele tiden vært familiedrevet, nå med 3. generasjon med i bedriften. Noen vil mene at vi ligger avsides til, men for å få de beste og ferskeste rekene kunne vi ikke hatt bedre lokalisering. Rekene kommer fra lokale fiskebåter som daglig leverer ferske reker så lenge vær og vind tillater det. Vi mener at folk fortjener å få de beste rekene, så vår jobb er å sørge for at det skjer.»

Les mer om rekene - http://www.lyngenreker.no