Oslos eldste bakeri

I 1871 blir Wilhelm Bismark Samson født, sønn av Louis Samson som kom til Norge fra Tyskland som omreisende skredder et tiår tidligere. Wilhelm Bismark ønsket og utdanne seg til baker eller brygger, men da hans far skaffet han en lærlingeplass hos Bakemester L. Rolfsen i den gangs Kristiania var valget tatt. Det ble starten på bakeriet W.B. Samson.

1894
Wilhelm Bismark Samson åpner sitt første bakeri på Egertorget, med produksjon i kjelleren. Kundene satt mens de ble ekspedert og wienerbrød ble solgt til 2-3 øre. Mye har endret seg siden den gang, men vi har fortsatt en filial i de samme lokalene.

1911
Bakeriet vokser ut av lokalene på Egertorget og nytt produksjonslokale blir kjøpt i Gyldenløvesgate 8 på Frogner, og her holder vi til fortsatt.

1923
Wilhelm Bismarks sønn Gunnar Samson er ferdig utdannet baker og konditor og starter i familiebedriften.

1920-1927
W.B. Samson vokser og nye filialer åpner på Sjøfarten, Jessenløkken og Stortorvet. I 1927 etablerer vi oss i Majorstuhuset der vi fortsatt har en filial.

1940-1945
Krig i Norge, men W.B. Samson holdt produksjonen i gang ved at folk leverte inn rasjoneringskort i bytte mot brød. Disse blir så samlet inn sentralt og levert inn til møllene i bytte mot mel.

1947
3. generasjon Per Samson starter i familiebedriften etter et par år som lærling. Pers bror Willy Bernt kommer også inn i familiebedriften som konditorlærling.

1958
Fritz Johansen og vår Volkswagen brødbil som leverte varene.

1968
W.B. Samson står for bryllupskaken til kronprins Haralds bryllup med Sonja Haraldsen. I samme år gikk også ansatte over fra å få lønn i "lønningsposer" til lønn i bank.

1977
4. generasjon Morten tar fagbrev som baker og starter i familiebedriften.

1980-1990
W.B. Samson åpner en rekke filialer i Oslo & Akershus.

2007
5. generasjon Samson ved brødrene Per Christian og Carl Fredrik starter i familiebedriften. Carl Fredrik er ansvarlig for filialene, mens Per Christian som har tatt fagbrev som baker blir produksjonssjef. 

2012

Vi åpner en filial i avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardermoen

2013
Vi etablerer oss på Grünerløkka. Dette er også det første stedet der vi begynner å servere pizza, vin og øl på kveldstid.

2015
Vi åpner vår minste filial i Gyldenløvesgate 6, og vår største filial på Bekkestua i Bærum.