Fjellgris fra Valdres

Vi har nylig inngått et samarbeid med Stølsvidda, og deres fantastiske fjellgris fra Valdres. Dyr som har det godt, smaker også godt.

Stølsvidda er en familiebedrift med utgangspunkt i et fjellgardsbruk mellom Strandefjorden og Stølsvidda i Valdres. De uttaler selv at den flotte naturen og stølstradisjonene i Valdres både inspirerer og forplikter. Derfor vil de produsere mat med en driftsform som er best mulig for dyrene, naturen og matkvaliteten.

Bak Stølsvidda står Knut Ødegaard som er oppvokst på gården, hans kone Ragnhild Mobæk og deres tre små barn. De overtok i 2005 og siden den gang jevnt og trutt arbeidet med å bygge opp gården til et levebrød. Gården deres ligger på vestsiden av Strandefjorden i Nord-Aurdal kommune og er et gardsbruk på middels størrelse med noen få kalver, høner, bier og opptil 900 fjellgris.

Først og fremst skal vi få skinke fra Stølsvidda, og den skal vi bruke i vår baguette som på få år har blitt en klassiker og en bestselger i alle våre filialer. Steinovnsbakt baguette, gruyere og skinke fra Valdres kan ikke gå feil.