Årets Julekaffe er i hus

Årets julekaffe kommer fra produsenten Daniel Moreno i Honduras. En aromatisk julekaffe med smak av kakao, tropisk frukt og karamelliserte epler. Skikkelig snadder.

Vi samarbeider som kjent tett med Oslo-brenneriet KAFFA, og endrer kaffen vår flere ganger i løpet av året. Vi tar inn små partier og endrer kaffen etter sesong. Det er mange som ikke tenker over hvor kaffen er fra, men det er virkelig stor variasjon på hva kaffen smaker avhengig om den kommer fra Etiopia, Brasil eller Guatemala.

Nå har vi tatt inn et helt unikt parti til vår julekaffe. Råvaren kommer fra Honduras og er produsert av Daniel Moreno. En familie som har fått mye oppmerksomhet for sin kaffe de senere år, og som takket være et langt og godt samarbeid, nå sender de aller beste partiene til Norge og KAFFA. Det betales alltid godt for god kvalitet, og det sikrer ikke bare videre produksjon, men også muligheten til å brødfø hele familien og videreutvikle gården for fremtidige generasjoner. 

«Kaffen er aromatisk, og har en smak av kakao, tropisk frukt og karamelliserte epler.»

Pacasbærene i dette partiet ble plukket i april i år og deretter våtforedlet og tørket på hevede tørkebord. Navnet julekaffe spiller vel så mye på sesongen som bruken, for selv om den er nydelig til både konfekt og julekaker så drikker den også strålende klokken 07.30 en tirsdag morgen til et par ristede brødskiver med brunost. Like bra til hverdag som til fest heter det vel.

Kaffen selges i alle våre filialer, og vi kverner selvfølgelig også bønnene for deg om det er ønskelig. God Julekaffe!